Ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα εκδηλώσεων για την 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα, που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το Ξενοδοχείο Διβάνη όπου οι ομιλητές: Όλγα Γκορτζή, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Λευτέρης Λαζάρου, κορυφαίος Έλληνας σεφ και ιδιοκτήτης του βραβευμένου εστιατορίου “Βαρούλκο” μίλησαν για την τρούφα και το μανιτάρι στη ζωή μας.
Η εκδήλωση απευθυνόταν στους σεφ των εστιατορίων και ξενοδοχείων της περιοχής. Η κα Γκορτζή αναφέρθηκε στη διατροφική αξία των μανιταριών και της τρούφας, ενώ ο κ. Λαζάρου αναφέρθηκε στη χρήση τους στην κουζίνα μας. Ταυτόχρονα ο κ. Λαζάρου έκανε και επίδειξη μαγειρέματος με πρώτη ύλη την τρούφα και τα μανιτάρια.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας
18:00-21:00 Παιδικά δρώμενα στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (Μπαλονοκατασκευές)
20:00 TDA Trikala Dance Academy
20:30 Σχολή χορού “Χορός και Έκφραση” Δήμητρα Κανάτα
21:30 Συναυλία The Teaser’s