Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αηδόνα Καλαμπάκας, τιμώντας την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του χωριού από τον π. Απόστολο Βαΐου, όπου παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και κατοίκους του χωριού. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της πλατείας, όπου τιμήθηκαν οι αγωνιστές της Ελευθερίας.
Η κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ανδρέα Μουστάκα, τους εκπροσώπους των σχολείων, αποτέλεσε την πιο συγκινητική στιγμή της ημέρας, με όλους να αποδίδουν φόρο τιμής στους προγόνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα.
Ξεχωριστή στιγμή η απαγγελία ποιήματος από τον μικρό Μάριο Μουστάκα, γιό του προέδρου.
«Η Πατρίδα μας γιορτάζει, η Σημαία μας γελά,
Χαίρε ο Άγγελος φωνάζει, στη γλυκιά μας Παναγιά.
25η Μαρτίου όμορφη διπλή χαρά,
όλοι χαίρονται και λένε, Ζήτω Ζήτω η Λευτεριά»
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου υπενθύμισε σε όλους το χρέος μας να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη και τις αξίες των προγόνων μας, διαφυλάττοντας την ελευθερία και την εθνική μας ταυτότητα.
