Η οικογένεια του Κώστα και της Κατίνας Ζαρκάδα από τη Διάβα συνέχισε και φέτος την προσπάθειά της να διατηρήσει τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας.
Έτσι, σήμερα Σάββατο, παρασκεύσαν τις παραδοσιακές τσιγαρίδες και με αυτή την αφορμή συγκεντρώθηκαν και φέτος συγγενείς και φίλοι, και ακολούθησε πλούσιο τραπέζι.
Από πολύ παλιά, στις αυλές των σπιτιών άναβαν φωτιές και ξεκινούσε η επεξεργασία τού γουρουνιού. Σε µεγάλο καζάνι έβραζαν το λίπος του, το οποίο το χρησιµοποιούσαν στην αλευριά, και ό,τι απέµεινε, µικρά τεµάχια κρέατος, όχι µόνο δεν τα πετούσαν, αλλά αποτελούσαν τους καλύτερους µεζέδες για όλους. Αυτά τα ροδοκοκκινισµένα κοµµατάκια, ιδιαίτερα γευστικά για πολλούς, είναι οι τσιγαρίδες, ένας πεντανόστιµος µεζές.
Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για το έθιμο της Γουρ(ου)νοχαράς.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
{gallery}TOPIKA/DIAVA_TSIGARIDES_27-12-2014:::0:0{/gallery}
{loadposition mypos1}
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!