Το Επιμελητήριο Τρικάλων καταγράφει και αναδεικνύει την Τρικαλινή Γαστρονομία.
– Αγαπάς την Τρικαλινή γαστρονομία;
– Έχεις ταλέντο στη μαγειρική;
– Ξέρεις συνταγές του τόπου μας;
– Χρησιμοποιείς στη μαγειρική σου τοπικά προϊόντα;
Αν έχεις τις σωστές απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα έλα και εσύ στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου Τρικάλων να κατοχυρώσει και να αναδείξει την Τρικαλινή Γαστρονομία με το δικό της brand name METEORISIMO, μοιραζόμενος μαζί μας τη δική σου συνταγή στην ηλεκτρονική φόρμα ΕΔΩ.
Οι συνταγές, ακόμη και οι ιστορίες που τις συνοδεύουν, θα κοινοποιηθούν στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Τρικάλων και θα αποτελέσουν τη βάση για την καταγραφή και ανάδειξη της Τρικαλινής Γαστρονομίας που αποτελεί δράση του Επιμελητηρίου Τρικάλων την οποία στηρίζει η κορυφαία Ελληνίδα σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
“Έξυπνη πόλη με πολλούς μαϊντανούς”
Υλικά
Μισό κιλό μυαλά μοσχαρίσια
1 μέτριο κρεμμύδι
Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μισό λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο
Διαδικασία
Πλένουμε τα μυαλά και τα καθαρίζουμε από τα αίματα στη συνέχεια τα βράζουμε.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στα μυαλά στη συνέχεα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Το πιάτο συνοδεύετε με τσίπουρο η ούζο.
Καλή σας όρεξη και καλά μυαλά…….