Οι μαθητές δεν πάνε στα σχολεία και η διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων καλεί τους ίδιους και τους γονείς τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Συγκεκριμένα ενώ με την επανέναρξη των μαθημάτων εδώ και δεκαπέντε μέρες οι περισσότεροι μαθητές προσήλθαν στις τάξεις τους ωστόσο με το πέρασμα των ημερών πολλοί γονείς κατέθεσαν υπεύθυνες δηλώσεις ότι έχουν άτομα που ανήκουν στις «ευπαθείς ομάδες» σπίτι τους, για να δικαιολογήσουν τις απουσίες τους.
Όπως αναφέρει η Βάσω Κάκλα είναι απαράδεκτο τα παιδιά να απουσιάζουν απ’ τα μαθήματά τους, σερφάρουν πολλές ώρες στο διαδίκτυο, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχουν βάλει και μαθήματα πρωινές ώρες σε φροντιστήρια και τα απογεύματα να… συναθροίζονται στέκια νεολαίας, δίχως τήρηση των κανόνων. Θέτει τους πάντες προ των ευθυνών τους, με δήλωσή της που ακολουθεί:
«Τα σχολεία λειτουργούν δυο βδομάδες τώρα, χωρίς να αναφερθούν προβλήματα. Εφαρμόστηκαν ευλαβικά όλες οι οδηγίες και τα μέτρα των ειδικών για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών στις σχολικές μας μονάδες. Ωστόσο,ενώ αρχικά υπήρξε μεγάλη προσέλευση μαθητών, παρατηρείται το φαινόμενο, τις τελευταίες μέρες, μιας κλιμακούμενης μείωσης μαθητών, καθώς γονείς προσέρχονται στα σχολεία και δηλώνουν με υπεύθυνη δήλωση, την απουσία των παιδιών τους, λόγω ύπαρξης στην οικογένεια ,ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Σεβόμενη απολύτως υπαρκτούς λόγους υγείας, νομίζω ότι γίνεται μια κατάχρηση του μέτρου και οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, γιατί με την ανοχή τους τα παιδιά συνεχίζουν να κοιμούνται πολύ αργά, να σερφάρουν πολλές ώρες στο διαδίκτυο, και να είναι αγκαλιά με το τάμπλετ ή το κινητό, να μη μελετούν, να παραμένουν για μεγάλο χρόνο έξω από το φυσικό τους χώρο εκπαίδευσης , που είναι το σχολείο. Την ίδια στιγμή, ενώ δεν πηγαίνουν στο σχολείο, τα απογεύματα αθλούνται στους σχολικούς χώρους με συμμαθητές τους και συγκεντρώνονται στις πλατείες και στα στέκια της νεολαίας , χωρίς καμιά τήρηση των κανόνων προφύλαξης. Είναι υποκριτικό να επικαλούμαστε λοιπόν λόγους υγείας Η απουσία από το σχολείο άνευ λόγου και αιτίας και με την κάλυψη, ενδεχομένως, του γονέα θα δημιουργήσει κενά στην εκπαιδευτική διαδικασία, θα καταστήσει πολύ δύσκολη την επανένταξη του παιδιού στο σχολείο, καλλιεργώντας του μια αντίληψη ραθυμίας και έλλειψης ενδιαφερόντων που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχολογία του εφήβου και οι μαθητές θα έρθουν αντιμέτωποι με αυτά στο μέλλον. Υπ’ αυτήν την έννοια είναι και μεγάλη η ευθύνη των γονέων που δέχονται να παραμένουν τα παιδιά τους στο σπίτι, χωρίς κανένα σοβαρό λόγο και συνεργούν σ’ αυτήν την παραίτηση και αδικαιολόγητη αποχή».
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!