Σύσκεψη του Συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τις δασικές πυρκαγιές κατά την αντιπυρική περίοδο 2021», στην οποία συζητήθηκε το επίπεδο ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και την λήψη απαιτούμενων μέτρων για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων.
Στην συνεδρίαση μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος κ. Κων/νος Δαλάκης, ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Μιχαλάκης, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής κ. Ευάγγελος Φαλάρας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ιωάννης Μπουτίνας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Τσιάρας, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Δ/ντης κ. Στυλιανός Μπιλιάλης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Δημήτριος Γαλάνης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας κ. Ευάγγελος Τσιορλίδας, ο Αντιπύραρχος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο Ταγματάρχης της ΣΜΥ κ. Απόστολος Αγγέλης, ο Προιστάμενος Δ/κης Υποστήριξης ΠΕΠΥΔ θεσσαλίας κ. Κων/νος Μπαλατίνας, ο Προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Τρικάλων κ. Γεώργιος Μωράκης, ο Υπάλληλος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Τρικάλων κ. Στέφανος Φωλίνας, και ο Υπάλληλος της τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Τρικάλων κ. Αθανάσιος Τρίγκας.
Στην εισήγησή του ο κ. Μιχαλάκης τόνισε ότι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων θα πραγματοποιήσει έγκαιρο προληπτικό καθαρισμό σε σημεία που κρίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι υπάρχει κίνδυνος. Πρωταρχικό ρόλο έχει η πρόσβαση στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο του νομού που σύντομα θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργικότητα τόνισε ο Αντιπερειφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέφερε ότι έχει γίνει έλεγχος των δεξαμενών και των πυροσβεστικών κρουνών τα οποία στην πλειονότητα τους είναι λειτουργικά. Επισημάνθηκε επίσης η απαγόρευση καύσης χόρτων από τους αγρότες και κτηνοτρόφους κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Αναγκαία επίσης κρίθηκε η ασφαλή πρόσβαση στις κατασκηνώσεις οπού και εκεί θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, καθώς και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και η ετοιμότητα ανάλογα με τον χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς ο οποίος εκδίδεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Τέλος αναφέρθηκε η αναγκαιότητα της χρήσης του ενιαίου αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 ο οποίος αποτελεί μια ολοκληρωμένη υπηρεσία επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης όπου οι πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν δωρεάν. Επίσης μπορούν να λαμβάνουν προειδοποίηση μέσω διαφόρων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας, για επαπειλούμενο ή εν εξελίξει καταστροφικό συμβάν ή επικίνδυνη κατάσταση που συνιστά άμεση απειλή για τη ζωή , την υγεία ή την ασφάλεια των πολιτών.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!