Με πλούσια θεματολογία και μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε υβριδικά από το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας του ΣΒΕ, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, το 1ο Παιδαγωγικό Σεμινάριο Προσχολικής Αγωγής.
Το Σεμινάριο που είχε τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων παρακολούθησαν δια ζώσης πάνω από 150 άτομα που γέμισαν από νωρίς την αίθουσα του συνεδριακού χώρου. Στην επιστημονική εκδήλωση συμμετείχαν συνολικά περισσότερα από 1.000 άτομα όπως προκύπτει από τις 900 μέχρι τώρα θεάσεις στο Live Streaming. Τα πιστοποιητικά παρακολούθησης θα σταλούν ηλεκτρονικά.
Η Τοπική Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Δήμο Τρικκαίων και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κο. Σακκά Νικόλαο για την αγαστή συνεργασία. Εκφράζουμε επίσης ευχαριστίες προς όλους τους παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας, από όλη την Ελλάδα που παραβρέθηκαν, καθώς και τους άλλους επαγγελματίες από τον ευρύτερο τομέα της αγωγής, της εκπαίδευσης και της φροντίδας του μικρού παιδιού που παρακολούθησαν την ημερίδα μας, για τη μεγάλη συμμετοχή και το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξαν, αλλά και τους συνέδρους, που εγγράφηκαν στην επιστημονική μας εκδήλωση, για την ανταπόκριση και στήριξή τους.
Ευχαριστούμε το Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας (ΣΒΕ), που εκπροσωπήθηκε στο Σεμινάριο από τον Πρόεδρο κο Βασίλη Σαλωνίδη, τον Αντιπρόεδρο κο Ζαχαρία Βαρούχα, τη Γενική Γραμματέα κα Μαρία Χειλάκη την Αναπλ. Γενική Γραμματέα κα Μαρία Αρβανίτη, την Ταμία κα Κωνσταντίνα Γιαρέντη, την Πρόεδρο του Π.Τ. Αττικής και μέλος του Δ.Σ. κα Δήμητρα Μιχελή και την Υπεύθυνη του Π.Τ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. κα Χρύσα Ζαφειροπούλου.
Το σεμινάριο μας περιείχε αξιόλογες εισηγήσεις υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων παρακολούθησαν δια ζώσης, σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση και ασύγχρονα:
Δήμητρα Μπούρχα : «Η τέχνη αρωγός στην εκπαιδευτική διαδικασία σε παιδιά 3-4 ετών» Δρ. Σήφης Κουράκης: «Ανίχνευση και σημεία εντοπισμού της παιδικής κακοποιήσης στην βρεφονηπιακή ηλικία» Χρύσα Μπλάγκα: «Η ασφαλής προσκόλληση βρέφους – μητέρας και η συσχέτισή της με πιθανή παραμέληση ή κακοποίηση» Κωνσταντίνα Σκυλογιάννη – Γεωργία-Άννα Τερζή: «Messy play, ένας κόσμος θαυμάτων!» Αναστάσιος Μώκας: «Η εισαγωγή στη στερεά τροφή. Πότε ένα παιδί είναι έτοιμο» Αργυρώ Στάσου: «Ποιοτικές πρακτικές φροντίδας και αγωγής στους χώρους υποδοχής βρεφών και μικρών παιδιών» Κατερίνα Χριστοδούλου: «Ο ρόλος των γονιών και των παιδαγωγών και η μεταξύ τους συνεργασία στην ομαλή προσαρμογή του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον» Δήμητρα Μπούρχα: «Οι ψηφιακές τεχνολογίες και η επίδρασή τους στο παιχνίδι των παιδιών» Βασίλης Νικητέας: «Στάσεις και αντιλήψεις των παιδαγωγών προσχολικής ηλικίας για την αξία και τον ρόλο του παιχνιδιού» Δέσποινα Μητούλα: «Γνωριμία με τις ιδιότητες του ήχου και το tempo μέσω της μεθόδου Dalcroze» (Βιωματικό Εργαστήριο) Η επιμόρφωση των παιδαγωγών της πρώιμης παιδικής ηλικίας, κατά την οποία μπαίνουν οι βάσεις για την μετέπειτα εξέλιξη της ζωής του παιδιού, είναι αναγκαία. Ας δώσουμε λοιπόν στα παιδιά αυτό που τους αξίζει, ενημερωμένο και επιμορφωμένο επιστημονικό προσωπικό.