Την ανάγκη υλοποίησης έργων ασφάλειας και διαπλάτυνσης στο τμήμα του δρόμου Νέο Μοναστήρι – Δομοκός, στο οποίο κινούνται και πολλοί Φαρσαλινοί που ταξιδεύουν προς Αθήνα, επισημαίνει ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτησή του στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Χαρακόπουλος:
«Η Εθνική Οδός Λαμία – Δομοκός – Νέο Μοναστήρι – Σοφάδες – Καρδίτσα εξυπηρετεί τις μετακινήσεις χιλιάδων κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλίας και της επαρχίας Φαρσάλων, καθώς είναι η βασική οδική αρτηρία για τη μετάβασή τους στην πρωτεύουσα, αλλά και των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδος που μεταβαίνουν στις ανωτέρω περιοχές. Στο δρόμο αυτό, καθώς σημειώνονται πολλά ατυχήματα και με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειάς του, γίνονται κατά καιρούς παρεμβάσεις σε διάφορα τμήματά του. Έτσι, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στασιμότητας, ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες διαπλάτυνσης στο τμήμα του δρόμου από τις Σοφάδες έως το Νέο Μοναστήρι. Αντίστοιχη παρέμβαση είχε γίνει στο παρελθόν και στο τμήμα Δομοκός-Λαμία.
Στο πλέον, όμως, επικίνδυνο τμήμα του δρόμου από το Νέο Μοναστήρι μέχρι το Δομοκό, έως σήμερα, δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση της πολιτείας. Το τμήμα αυτό, όμως, παρουσιάζει υψηλή επικινδυνότητα, καθώς δεν επιτρέπει την ασφαλή προσπέραση των βαρέων οχημάτων από τα Ι.Χ., με αποτέλεσμα την εμφάνιση τεράστιων ουρών αυτοκινήτων, ενώ καταγράφονται πολλά ατυχήματα που, δυστυχώς, συχνά είναι θανατηφόρα».
Κατόπιν τούτων ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:
1. «Προτίθεστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν έργα ασφάλειας και η διαπλάτυνση στο τμήμα του δρόμου Νέο Μοναστήρι-Χάνι Δρούγου-Δομοκός; Έχουν εκπονηθεί σχετικές μελέτες; Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί σε δράσεις του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος;
2. Που οφείλεται η, άκρως επικίνδυνη, ολιγωρία με το «λαιμό» του δρόμου στο σημείο που διέρχεται από τον οικισμό του Μεταλλείου, όπου στενεύει για μερικές δεκάδες μέτρα και ανοίγει και πάλι μετά τον οικισμό; Έχει «λησμονηθεί» το συγκεκριμένο σημείο ή ήδη προωθείται η λύση του προβλήματος;».