Σε μία ανάρτηση, γεμάτη νόημα, προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, η Υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, στις επίσημες σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μιλώντας για τις αναρίθμητες ευκαιρίες για γνώση, που πρόσφεραν οι κάλπες της 21ης Μαΐου, η πρώην Βουλευτής και εκ νέου υποψήφια, μοιράστηκε τις σκέψεις της από την δεύτερη ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος, δίνοντας την δική της οπτική σε σχέση με τα σημεία που έφεραν τη Νέα Δημοκρατία, ένα βήμα πιο κοντά στην αυτοδυναμία, αλλά και όλες τις αστοχίες των αντίπαλων δυνάμεων που προδιέγραψαν την ήττα τους.
Όπως ανέφερε, το βάρος της «παντοδύναμης» δημοκρατίας, επιφέρει και μία μεγάλη ευθύνη για όποιον τελικά το σηκώσει, γι’αυτό και απαιτείται ετοιμότητα, συνέπεια και αντοχή από τον νικητή της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, ενώ, όπως τονίζει, καμία αστοχία ή κακή διαχείριση του χρόνου, δεν πρόκειται να συγχωρεθεί στην νέα κάλπη της 25ης Ιουνίου.
Ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησής της παρακάτω:
Πέντε μαθήματα κρυμμένα στην κάλπη…
Σε έναν αγώνα που όλοι κρίνονται πρωτίστως από το επίπεδο προετοιμασίας τους για τη δοκιμασία, αλλά και από την ετοιμότητα, την ικανότητα και την αντοχή τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται και την επόμενη μέρα, υπάρχουν σίγουρα αναρίθμητες ευκαιρίες για γνώση, προς αξιοποίηση για τον επόμενο αγώνα.
Έχουμε συμπληρώσει ήδη έναν μήνα προεκλογικής περιόδου και οδεύουμε στον δεύτερο, με το ιστορικό ενός πρωτοφανούς εκλογικού αποτελέσματος στην φαρέτρα μας. Πριν επιχειρήσουμε όμως να το χρησιμοποιήσουμε, νικητές και ηττημένοι, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τα μαθήματα που πήραμε στη διαδρομή μέχρι την κάλπη.
1. Κάθε προσπάθεια αλλαγής, δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι για το «καλό μας». Η απλή αναλογική, επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το απέδειξε περίτρανα. Η δημοκρατική έκφραση των πολιτών, πρέπει να διασφαλίζεται με κάθε μέσο, ανεπηρέαστη από μικροπολιτικούς πειρασμούς και ματαιόδοξες πρωτοβουλίες. Σε μία χώρα, όπου οι πολίτες ομόφωνα εξέφρασαν την ανάγκη για συνέχεια και συνέπεια, το εκλογικό μας σύστημα, μετατράπηκε σε εργαλείο άσκησης πίεσης σε βάρος των πολιτών, επιβαρύνοντας παράλληλα και τον ίδιο τον κρατικό προϋπολογισμό με επιπρόσθετες δαπάνες.
2. Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, τότε θα πας εκεί που κοιτάς. Όσοι, λοιπόν, έμειναν προσηλωμένοι στο στόχο της εξουδετέρωσης των αντιπάλων τους, εξαπολύοντας επιθέσεις, χωρίς, μάλιστα, κανέναν στρατηγικό σχεδιασμό, βρέθηκαν τελικά στο ίδιο σημείο που ήταν εξ αρχής. Απέναντι, σε έναν αντίπαλο οχυρωμένο, που επέλεξε να θέσει στόχους που αφορούσαν ιδεώδη και οράματα και όχι διαμάχες και επιδείξεις ισχύος.
3. Πες την αλήθεια, πες την ολόκληρη και πες τη γρήγορα. Ο βασικός κανόνας στη διαχείριση κρίσεων, μπορεί να φανεί πολύτιμος ακόμα και σε περιόδους κανονικότητας. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, νικητής αναδείχτηκε αυτός που φρόντισε, χωρίς να χάσει χρόνο, να σχεδιάσει, να παρουσιάσει και να αναλύσει με ειλικρίνεια και διαφάνεια το όραμα και το πρόγραμμά του για την επόμενη μέρα. Τα «δεν προλάβαμε» και «δεν μας κατάλαβαν» είναι σημάδια ελλιπούς προετοιμασίας και δικαιολογίες που δεν αρμόζουν ούτε και σε όσους θέλουν να διεκδικούν τον τίτλο του ισχυρού πολιτικού αντίλογου.
4. Μην περιμένεις να κάνεις σε έναν μήνα, ότι δεν έκανες τέσσερα χρόνια. Αν δεν διεκδίκησες, αν δεν προσπάθησες, αν δεν κατάφερες να φέρεις έστω και μία πρόταση στο τραπέζι, είναι ανώφελο να προσπαθήσεις να πείσεις πως είσαι ικανός για το αντίθετο, μέσα σε έναν μήνα. Αν έκανες έστω και ένα βήμα προς την εξέλιξη, είτε το ολοκλήρωσες είτε όχι, ακόμα και το ίδιο το γεγονός της προσπάθειας, μπορεί να αυξήσει την αξιοπιστία σου.
5. Μη φοβάσαι την «παντοδύναμη» δημοκρατία μόνο όταν τη βρίσκεις απέναντί σου. Όσο μεγαλύτερη η δύναμη, τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη. Αν δεν αντέχεις να είσαι απέναντί της, πώς θα αντέξεις να σηκώσεις το βάρος της;
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!