«Το βασικό εργαλείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας είναι η διαστρέβλωση των λέξεων. Αν μπορείς να ελέγξεις την έννοια των λέξεων, μπορείς να ελέγξεις τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις λέξεις».
P. Dick
Ο ισχυρισμός αυτός αποδεικνύεται ορθός στην πράξη μέσα από τη μελέτη της ανθρώπινης ιστορίας.
Λέξεις άγνωστες και συνήθως δυσνόητες πλασάρονται και μορφοποιούνται σταδιακά στις συνειδήσεις μας ως υπαρκτές οντότητες, για όσο χρόνο χρειαστεί, ανάλογα με το πόσο συχνά αναπαράγονται. ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΧΡΕΟΣ, SPREADS, ΔΝΤ, ΤΡΟΪΚΑ και ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ είναι μόνο μερικοί από τους όρους που «εισέβαλαν» τα τελευταία χρόνια στην καθημερινότητα του Έλληνα.
Αλήθεια, ποιοι αποφασίζουν να βάλουν ενέχυρο την πατρίδα μας και σε ποιους; Με ποια δικαιολογία; Ποιο είναι το πραγματικό χρέος της χώρας μας και πόσες φορές το έχουμε ξεπληρώσει;
Αυτό το χρέος αντιπροσωπεύει πραγματικά χρήματα ή εικονικούς αριθμούς, που απλά αυξομειώνονται από κάποιο αόρατο χέρι;
Ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ, εφόσον δεν πρόκειται για κρατική οργάνωση;
Και ακόμη χειρότερα, με ποιο δικαίωμα και με ποια κριτήρια κάποιοι αξιολογούν τις οικονομίες των χωρών, υποβαθμίζοντας και αναβαθμίζοντάς τες;
Ερωτήσεις που φανερώνουν ότι «κάτι δεν πάει καλά» στο όλο σύστημα.
Αυτές οι λέξεις λοιπόν που γίνονται όροι και που δεν γνωρίζουν σύνορα και πατρίδες, ορίζουν ουσιαστικά σήμερα τις ζωές, τους φόβους, αλλά και τις τσέπες μας.
Είναι δυνατόν άραγε και από την πλευρά του Ελληνικού λαού να αντιπαρατεθούν κάποιες λέξεις;
Κατά την ταπεινή μου γνώμη ΝΑΙ και στην παρούσα φάση «GO BACK».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΝΟΥΛΗΣ
Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό βίντεο «ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014»
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!