Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όταν έρχονται φίλοι από διακοπές πάντα μου φέρνουν κάποιο πεσκέσι και δίνοντάς το μου μού λένε πάρε το παραδοσιακό γλυκό της Κέρκυρας, πιες το παραδοσιακό ποτό της Αμοργού, δοκίμασε λουκούμι Σύρου κ.ο.κ και μετά λύπης μου διαπιστώνω πως εμείς μια πόλη με τόσα εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα (τραχανά, γευστικότατα γλυκά του κουταλιού, σουτζούκια, χαλβά, τυριά κ.α) και τεράστιο αριθμό επισκεπτών όλο τον χρόνο καταφέραμε να είμαστε η μόνη ίσως πόλη σ’ όλη την Ελλάδα που φεύγουν οι επισκέπτες και οι τουρίστες με άδεια χέρια.
Μήπως είναι ώρα να δραστηριοποιηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση συνδυάζοντας παράδοση και ανάπτυξη;
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ” / Ο ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ / 26-9-2014
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!